به گزارش صولت خبر از گچساران؛ چند سالی است که با اجرای طرح آبرسانی از روخانه زهره به زمین های روستای حکیم جهانگیر خان قشقایی(پاکوه)،مردمان این منطقه که روزگاری معاش خود را با دامداری و کشاورزی دیم می گذراندند؛ شروع به باغداری و کاشت مرکبات بخصوص درخت لیمو نمایند.
اجرا طرح و هزینه انتقال آب از سوی سازمان آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد تامین شد و سهمیه آب و سطح زیر کشت آن از طرف این سازمان مشخص شد. زمینداران این روستا؛با اجرای این طرح، هر آنچه سرمایه ای داشتند به امید به ثمر رسیدن باغات هزینه کردند تا شاید بتوانند در آینده با درآمدن آن تامین معاش کنند.
سازمان آب منطقه ای این آب را در محل زمین، تحویل باغداران و کشاورزان می دهند و کشاورز هم موظف است که آبها را به این سازمان بپردازند.
اما بعد از چندین سال که از اجرای این طرح می گذرد علاوه بر اینکه، عده ای ذی نفع در آن منطقه با نفوذی که داشتند، زمین های دیم خود را به زیر سطح زیر کشت این طرح بردند و سهمیه آب بقیه باغداران کم شد ؛ از دوازده پمپی که در ابتدای شروع طرح بکار گرفته شده،تاکنون تنها یک پمپ از آنها در حال کار کردن است و مابقی در اثر سیلاب ها و باران های شدید زیر آب رفته و یا بدلیل عدم رسیدگی از سرویس خارج شده و نیاز به تعمیر دارد.
سالهای گذشته نماینده سابق باتوجه به نفوذ و قدرتی که در استان داشت در برخورد با چنین مشکلاتی واکنشی سریع داشت و از مسئولین مربوطه می خواست که فوری مشکل را برطرف نمایند.
در حال حاضر باغات این روستا علاوه براینکه ثمر خود را بدلیل کمبود آب و خشکسالی از دست داده؛ درختان هم در حال خشک شدن هستند و این یعنی از بین رفتن تمام سرمایه خانواده هایی که تنها امیدشان به همین درختان بود و حاصل عمرشان به بدلیل بی تفاوتی مسئولان از بین می رود.
شنیده شده روستاهای اطراف هم باتوجه به روابطی که با مسئولان آب منطقه ای دارند بصورت مداوم از سهمیه آب این روستا استفاده می کنند و نفس همان سهمیه اندک هم به شمارش افتاده است.
از همه ی مسئولین مرتبط، از جمله نماینده؛فرماندار و بخشدار انتظار می رود هر چه سریع تر به این موضوع ورود کنند.سالها تلاش و هزینه برای به ثمر رسیدن این باغ ها شده و درصورت عدم اقدام فوری تمام سرمایه های مردمان این روستا از بین خواهد رفت.
گفتنی است؛روستای حکیم جهانگیر خان قشقایی(پاکوه) در شرق گچساران و در همجوار روخانه زهره قرار گرفته و مردمان آن که اکثریت غالب از ایل قشقایی است؛ به کشاورزی،باغداری و دامداری مشغول هستند
دیدگاهتان را بنویسید