امروز شاخص کل بورس حدود ۳۵ هزار واحد سقوط کرد و به رقم یک میلیون و ۳۴۰ هزار و ۳۱۹ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هم وزن با کاهش ۱۰ هزار و ۲۸۷ واحد به رقم ۳۶۰ هزار و ۱۳۶ واحد رسید.
امروز معاملهگران در بورس تهران بیش از ۵.۹ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۴۰۲ هزار فقره معامله و به ارزش ۳ هزار و ۷۶۱ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
ارزش معاملات امروز فرابورس ایران هم به بیش از ۲ هزار و ۲۵۸ میلیارد تومان رسید با این حساب ارزش معاملات دو بازار به بیش از ۵ هزار و ۸۹۸ میلیارد تومان رسید.
در حالی که ارزش معاملات دو بازار در روزهای رونق به بالای ۳۲ هزار میلیارد تومان هم رسیده بود.
از ابتدا آبان ماه تا کنون شاخص کل بیش از ۶۰ هزار واحد سقوط داشته است.
این وضعیت بورس اعتراضات زیادی را در پی داشته است سهامداران به وزیر اقتصاد انتقاد دارند. برخی هم به ابراهیم رئیسی، رئیسی جمهور به خاطر وعدههایش طعنه میزنند و قدم زدن او در تالار بورس را در آغاز به کار دولت یادآوری میکنند. برخی هم میگویند عجیب است که کفنپوشان دیگر اعتراض نمیکنند.
اوضاع نامناسب بورس حتی صدای اصولگرایان را هم در آورده است. حمید رسایی از فعالان سیاسی اصولگرا وضعیت بورس را به “زلزله” تشبیه کرد و امروز در توئیتی نوشت: ” «آقای رئیسی سفر شما به استانها و بررسی مشکلات مردم خصوصا مناطق زلزلهزده، دلها را امیدوار کرده و باید ادامه پیدا کند. فراموش نکنید مدتی است در بازار سرمایه هم زلزله چند هزار ریشتری آمده و آوار روی سر بازار سرمایه خراب شده. همه منتظر شما به این منطقه و اتخاذ تصمیمات مناسب هستند.»
در شبکههای اجتماعی بحثهای دامنهداری درباره وضعیت بورس در جریان است برخی سهامداران از بین رفتن کل داراییشان سخن میگویند.
در همین رابطه محمدرضا معتمد کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با فارس، در مورد دلایل ریزش شاخص کل بورس تهران گفت: “یکی از دلایل مهم بازارهای موازی است که نرخ مؤثر بهره در بازار بانکی بالا رفته است، دلیل دیگر ابهامی است که برای تصمیمگیری در مورد نرخ خوراک صنایع مانند پتروشیمیها، پالایشیها و فلزات اساسی وجود دارد. دلیل سوم نگرانی از قیمتگذاری دستوری برای محصولاتی مانند سیمان، خودرو و فولاد است که سرمایهگذاران را نگران کرده است. ”
او افزود: «دولتمردان که در امور اقتصادی وارد میشوند، باید استراتژی خود برای امسال و سال آینده را به روشنی بیان کنند تا ابهام برای سرمایهگذاران به وجود نیاید.»
معتمد دلیل چهارم ریزش بورس را در فضای بینالمللی و تعامل و توافق با کشورهای دیگر دانست که هنوز مسأله نقل و انتقال پول و ارز حل نشده است.
این کارشناس بورسی در مورد اینکه آیا سرمایهگذاری در بازار رمزارزها و خروج پول از دلایل ریزش به شمار میرود، گفت: “بازار رمزارزها متأسفانه جذاب شده، بخشی از پولهای این بازار از بورس خارج شده و بخشی از پولها نیز از بازارهای دیگر میآید، اما هنوز روشن نیست چقدر از پولهایی که به رمزارزها میرود از بورس خارج شده است، چون بازار رمزارزها غیررسمی و غیرشفاف است و آماری در این زمینه وجود ندارد. ”
منبع: آخرین خبر
دیدگاهتان را بنویسید